Aandacht voor historische apparaten tijdens veilingen

6 oktober 2024

Dankzij de inspanningen van het bekende veilinghuis “Auction Team Breker” in het stadsdeel Godorf (Keulen), vond de 174e speciale veiling van apparaten, toestellen, objecten en instrumenten uit wetenschap en techniek met o.a. radio-, grammofoon- en muziekapparaten plaats op 14 september 2024. Alle te veilen stukken, boeken, verzamelobjecten, speciale verzamelingen en toebehoren staan afgebeeld en zijn besproken in de bijbehorende catalogus.

Aandacht voor historische apparaten tijdens veilingen

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen.

Opvallend is het aanbod aan stereokaarten in losse sets, verzamelboxen en in bekende verzamelalbums van “Raumbild” en natuurlijk ook een rijk aanbod aan stereoscopische kijkers. Voor alle verzamelaars van 3D-stereoscopische foto-apparatuur een unieke mogelijkheid om de eigen collectie op een specifieke wijze ruim aan te vullen door deel te nemen aan de veiling. Veilingmeester Uwe H. Breker zorgt telkens weer voor een aangename sfeer bij het aanbieden van de veilingitems.

In de informatieve catalogus vindt de verzamelaar, de beheerder van museale collecties, de wederverkopers en de gelegenheidskopers telkens zeer zeldzame stukken, die de moeite waard zijn van het beoordelen en het bieden. De catalogus bevat een grote variëteit en diversiteit aan onderwerpen en thema’s, die elke veiling bij Breker zo interessant maken.

Voor de 174e veiling zijn onder andere geselecteerd apparatuur uit de kantoorinrichtingen van meer dan 100 jaar geleden, meerdere collecties van rekenspelletjes voor jongeren, zeldzame PC’s uit de 80-er jaren, historische telecommunicatie- en transmissieapparatuur, fotografica en toebehoren, microscopen, laterna magica, filmapparaten en een scala aan wetenschappelijke instrumenten en professionele zend- en ontvangstapparaten en heel veel Duitse elektronenbuizen.

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen, www.breker.com.