Antoni van Leeuwenhoekjaar start met expositie "Kom Kijken"

24 september 2023

Antonie van Leeuwenhoek (1632-1723) is vooral bekend geworden als de man die de microscoop verbeterde. Hij deed echter ook diverse vooruitstrevende wetenschappelijke ontdekkingen. Nog steeds wordt deze pionier gerespecteerd om zijn bijzondere verdiensten als uitvinder en onderzoeker. Ontdek de fascinerende wereld van de microbiologie in de tentoonstelling “KOM KIJKEN” in de Oude Kerk Delft tot en met 28 oktober 2023. Precies 300 jaar na zijn dood eren wij Antoni van Leeuwenhoek, de grondlegger van de microbiologie, tijdens het Antoni van Leeuwenhoekjaar.

Antoni van Leeuwenhoekjaar start met expositie "Kom Kijken"

Antoni van Leeuwenhoek en de microwereld

Reis door de tijd en ontdek de onmisbare rol van Delft in de wereld van de microbiologie. Ervaar hoe de zelfgemaakte microscopen van Antoni van Leeuwenhoek een heel nieuw universum hebben geopend en hoe zijn onderzoek de basis heeft gelegd voor ons begrip van micro-organismen. Ontdek de impact van zijn onderzoek op ons dagelijks leven. Deze tentoonstelling onthult hoe microbiologie onze omgeving vorm heeft gegeven en biedt een inspirerende blik op een mogelijke toekomst.

Een expositie voor nieuwsgierige geesten en liefhebbers van wetenschap. Neem een kijkje in de expositie en duik in de verbazingwekkende microwereld in deze unieke tijdelijke tentoonstelling. Deze tentoonstelling is een initiatief van de TU Delft, dsm-firmenich Delft/Biotech Campus Delft en Erfgoed Delft, en is tot stand gekomen in samenwerking met de Oude en Nieuwe Kerk en Prinsenhof Delft met dank aan het ondernemersfonds Delft en haar ondernemers. (Ontnomen uit de informatie op www.komkijken.nl).

Antoni van Leeuwenhoekjaar start met expositie "Kom Kijken" - 2 Antoni van Leeuwenhoekjaar start met expositie "Kom Kijken" - 3 Antoni van Leeuwenhoekjaar start met expositie "Kom Kijken" - 4
Antoni van Leeuwenhoek (1632-1723).

Oude Kerk Delft, Heilige Geestkerkhof 25, 2611 HP Delft.