Antwerpen brengt ode aan de kunstenaar James Ensor

14 augustus 2024

Ter nagedachtenis aan het leven en werk van kunstenaar James Ensor (1860-1949) staat Antwerpen ruim in het teken van de aantrekkelijke kunst van deze beroemde Belgische schilder. Op 19 november a.s. is hij namelijk 75 jaar geleden overleden. Er worden verschillende exposities georganiseerd in het najaar 2024. Maar in de unieke en prachtige ruimten van het historische gebouw van de oorspronkelijke Handelsbeurs van Antwerpen vindt tot en met 22 september 2024 een aantrekkelijke familietentoonstelling plaats over James Ensor en zijn fantasievolle kunstwerken.

Antwerpen brengt ode aan de kunstenaar James Ensor

Handelsbeurs Antwerpen

De leerrijke doe-expo voor kinderen over het leven van Ensor is gebaseerd op de inhoud van het kinderboek “Grote Kunst voor Kleine Kenners” van auteur Thaïs Vanderheyden. Zij laat kinderen op een humoristische en laagdrempelige manier kennismaken met de mooiste meesterwerken uit zijn oeuvre. Ze herschilderde beroemde kunstwerken en maakte er juniorparodieën van. Naast die grappige versies worden originele werken getoond en een bijbehorend anekdotisch verhaal over het schilderij, de schilder, het onderwerp of de stijl maakt het geheel compleet.

Neem daarnaast ook de tijd om te genieten van de prachtige neogotische architectuur van de Handelsbeurs Antwerpen, het oudste beursgebouw ter wereld. Bezoekers van de Ensor-tentoonstelling krijgen gelegenheid om de 1e verdieping van het geheel gerestaureerde monument te bewonderen. De beurs is te vinden in een zijstraatje van de bekende Antwerpse winkelstraat Meir.

Handelsbeurs Antwerpen, Borzestraat 31, B-2000 Antwerpen, www.handelsbeursantwerpen.be.


Gerelateerde artikelen