Belangrijkste beginselen van oogheelkunde in studieboek

12 oktober 2015

Het studieboek Augenheilkunde geeft op een overzichtelijke wijze, ruim voorzien van illustraties en praktische tabellen, de belangrijkste theoretische grondbeginselen en praktische toepassingen van de oogheelkunde weer. Door de indeling in drie hoofdgedeelten, te weten “Opbouw en de werking van het oog”, “Onderzoek van de ogen en het gezichtsvermogen” en “Klinische oogheelkunde”, is het vakgebied herkenbaar en overzichtelijk ingedeeld en is de gebruiker in staat om snel en efficiënt alle specifieke informatie te raadplegen.

Belangrijkste beginselen van oogheelkunde in studieboek

Augenheilkunde systematisch

De samensteller van het studieboek heeft bovendien gezorgd dat alle voorkomende ziektebeelden en oogafwijkingen aan bod komen in tabellen, compacte overzichten en door illustraties. Ter voorbereiding van verschillende tentamens en examens zijn de meest voorkomende ziektebeelden gemarkeerd, waardoor op snelle wijze een efficiënt beeld verkregen wordt in relatie tot beschikbare oefenexamens en -vragen. De behandeling van de opbouw en werking van het oog start met de onderdelen oogkas, oogspieren en oogbewegingen.

Daarna volgen uitgebreid de behandeling van de anatomie en de neurologie van het oog en wordt afgesloten met informatie over stadia van de ontwikkeling van ogen. Het onderzoek van oogpatiënten begint al snel met het opstellen van een anamnese, diagnostisch onderzoek en behandelingen. Er is tevens een hoofdstuk met algemene optische en geometrische grondslagen. Het studieboek sluit af met een uitgebreid trefwoordenregister en is ook uitermate geschikt voor gebruik door alle personen die werken in het vakgebied van de oogheelkunde, in de praktijk van de opticien, het onderzoek en in de wetenschap of met interesse voor het zien en waarnemen.

ISBN 3-89599-122-8, “Augenheilkunde systematisch”, Lutz Hansen, UNI-MED Verlag, 1997, 1e druk, 527 pagina’s.


Gerelateerde artikelen