De betovering van de bonte kleurenwereld

21 juni 2024

In het wel zeer bijzonder kleurrijke boek “Kleur” geeft auteur Theo Schildkamp een betoverend beeld van de vele aspecten van het wonderlijke verschijnsel kleur. De inhoud gaat over wat kleuren ons te zeggen hebben, over de betekenis van kleuren in de mensenwereld én in de natuur en over de invloed van kleuren op mens en dier. Het boek geeft wetenswaardigheden en meerkleurige illustraties over vele vragen over dit natuurfenomeen.

De betovering van de bonte kleurenwereld

Kleur

De inhoud is een oogverblindend geheel van een bonte wereld waarin wij leven. Natuurlijk start de auteur met een bonte vertelling over het licht. Hij neemt daarbij bijna achteloos de lastige begrippen als kleurenspectrum, reflectie en absorptie mee in een context van kleuren en illustraties. Daarna komen de zeven kleuren van de regenboog stuk voor stuk uitgebreid in beeld. Bij elke kleur krijgt de lezer de relatie tussen de specifieke verschijnselen uit de wereld van mens en dier in woord en beeld.

Bij rood zijn dat bijvoorbeeld de kleur van brandweerauto’s, van het Rode Kruis, van het rode hoofd en de rode lippen. Kortom een zeer groot aantal relaties tot het gewonen dagelijks levenspatroom of ervaringen in de natuur en het avontuur en dat op vele kleurrijke bladzijden. Het blauw is koel, hemels, romantiek en open zee en nog veel meer! Wat denkt u van de blauwe knoop en Blauwbaard. Een mooier, kleurrijker en tegelijkertijd leerzamer boek over het fenomeen kleur hebben wij niet eerder gezien. De inhoud staat borg voor vele uren lees- en kijkplezier. Door de prachtige uitstraling en de fantastische inhoud kunnen wij dit boek ook aanbevelen voor het gebruik als relatiegeschenk. “Kleur” is een uitgave van het bedrijf Unieboek Businessclass te houten.

ISBN 90-269-2361-9, “Kleur”, Theo Schildkamp, Unieboek Businessclass, 2001, 185 pagina’s.


Gerelateerde artikelen