De geheimen in onze hersenen

21 mei 2024

Op de vraag hoe wij een aantal verrassende geheimen in onze hersenen moeten ontrafelen verklaart op een duidelijke wijze het Engelstalige boek “Unlock the Secrets of Your Mind”. Ook geeft de inhoud van dit leerzame en zeer kleurrijke boek verklaringen voor de meerdere wonderlijke optische verschijnselen. Op groot formaat bespreken de auteurs een zeer groot aantal merkwaardigheden, puzzels, intelligentietestjes, illusies, diepte, stereoscopie, kleur en vele andere verschijnselen uit de wereld van het zien.

De geheimen in onze hersenen

Unlock the Secrets of Your Mind

Alle andere zintuigen komen ruim aan bod bij de diverse opdrachten. De uitleg of de antwoorden van de spelletjes en opdrachten staan in het boek. Voor de behandeling van een aantal praktische problemen grijpen de auteurs terug op waarnemingen in de natuur en het gedrag van dieren. Ook maken de lezers kennis met een aantal voorbeelden van historische ontdekkingen. Het verschijnsel van de optische illusies komt ruim aan bod.

De behandeling van het verschijnsel kleur is duidelijk weergegeven voor de doelgroep van dit uiterst instructieve en leerzame boek. Meerdere typische optische verschijnselen en het effect van de nabeelden zijn kleurrijk in beeld gebracht. Het verschijnsel optisch bedrog, camouflage, verwisseling en zelfs het Pulfrich effect worden op een zeer begrijpelijke wijze behandeld. Het boek bevat ter afsluiting een verklarende woordenlijst. Voor jong en oud biedt de inhoud van dit boek ruim voldoende wetenswaardigheden voor uren kijk- en leesplezier.

ISBN 1-55267-132-1, “Unlock the Secrets of Your Mind”, Ian Howarth en Patrick Green, Andromeda Oxford Limited, 2000, 80 pagina’s.


Gerelateerde artikelen