De kusttram brengt u bij het Paul Delvaux Museum

15 juni 2024

Een lang gekoesterde wens ging onlangs in vervulling met een bezoek aan het Paul Delvaux Museum in het Belgische kustplaatsje St. Idesbald. De reis startte in de kustplaats Knokke en de Kusttram bracht ons na enkele uren en langs 60 tramhaltes (er zijn er 67) in St. Idesbald. Daarna een korte wandeling naar het gebouw van het Paul Delvaux Museum. De “Kusttram” is een tramlijn langs de Belgische kust.

De kusttram brengt u bij het Paul Delvaux Museum

Paul Delvaux Museum

De lijn begint in Knokke, nabij de grens met Nederland, en eindigt in Adinkerke nabij de grens met Frankrijk. Met een lengte van 67 kilometer is het de langste tramlijn ter wereld. Alle kunstliefhebbers zijn uitgenodigd om in de ruimten met een gezamenlijk oppervlak van meer dan 1000 m² kennis te maken met de schilderijen, tekeningen, aquarellen, schetsboeken, etsen en verzamelingen, die een fascinerend beeld geven van het werk en de creativiteit van Delvaux.

De kusttram brengt u bij het Paul Delvaux Museum - 2 De kusttram brengt u bij het Paul Delvaux Museum - 3 De kusttram brengt u bij het Paul Delvaux Museum - 4
Het Paul Delvaux Museum in St. Idesbald.

In 1979 werd de Paul Delvaux Stichting actief om het werk van de artiest te garanderen, beschermen en te verspreiden. Ze doet onderzoek, initieert of werkt mee aan projecten voor een breed publiek. In 1982 kocht Charles Van Deun in overleg met Paul Delvaux het Vlierhof, om er het Paul Delvaux Museum op te richten. De schilder had Sint-Idesbald in 1945 ontdekt en beschouwde het dorp als een prettige en inspirerende verblijfplaats. Naast het museum bevindt zich een brasserie en in het museum een uitgebreide shop.

Paul Delvaux Museum, Paul Delvauxlaan 42, B-8670 St. Idesbald, www.delvauxmuseum.be.


Gerelateerde artikelen