De mensheid kan niet meer zonder vaccins gezond leven

14 september 2024

Bij velen is het belang van een ruime beschikbaarheid van vaccins en het inenten ervan inmiddels wel doorgedrongen door of dankzij de coronapandemie. Door de vaccinatie konden we ruim anderhalf jaar na de uitbraak onze dagelijkse leven weer oppakken. De pandemie heeft onze kunde en kennis over vaccins een enorme boost gegeven, maar legde ook dilemma’s in de samenleving over vaccineren bloot. De politiek en vooral sociale media speelden hierin een belangrijke rol.

De mensheid kan niet meer zonder vaccins gezond leven

Vaccins

De ontwikkelde coronavaccins vormen maar een klein onderdeel van alle vaccins die zijn ontwikkeld en worden toegepast. In de praktijk van onze gezondheidszorg zijn er echter veel uitdagingen en hoe wapenen we ons tegen ziekteverwekkers die voortdurend veranderen en de kop opsteken? In de publicatie “Vaccins” bespreken wetenschappers de betekenis van vaccins voor mens, dier en maatschappij en geven antwoorden en aanbevelingen hoe wij ons kunnen beschermen tegen infectieziekten en vragen zij zich af of we ons wel bij elke opkomende ziekte willen laten inenten.

De mensheid kan niet meer zonder vaccins gezond leven - 2 De mensheid kan niet meer zonder vaccins gezond leven - 3 De mensheid kan niet meer zonder vaccins gezond leven - 4

Over alle bekende ziekten, bacteriën en virussen bij mens en dier geeft deze zeer waardevolle publicatie belangrijke informatie. Wel of niet vaccineren blijft tot nu toe een vrijwillige keuze van personen. Bestellingen zijn mogelijk via de site www.biomaatschappij.nl.

ISBN 978-90-8803-140-3, “Vaccins”, Cécile van Els, Jannes van Everdingen, Jim van Steenbergen, Astrid van de Graaf, e.a., Stichting Biowetenschappen en Maatschappij-BWM, 2024, 155 pagina’s.


Gerelateerde artikelen