Educatieve publicaties over twee zeer bekende geleerden

12 september 2024

Op een aantrekkelijke heldere en begrijpelijke wijze weten de auteurs van beide boekjes boeiende en duidelijke beschrijvingen te geven over het leven en vooral over de bereikte successen van Leonardo da Vinci en Marie Curie. Beide uitgaven maken deel uit van een reeks vergelijkende publicaties onder de titel “De kleine bibliotheek met grote persoonlijkheden”.

Educatieve publicaties over twee zeer bekende geleerden

Leonardo da Vinci en Marie Curie

Het eerste boekje geeft antwoord op de vraag: “Wat maakte Leonardo da Vinci tot een genie?” Hij was schilder, beeldhouwer, wetenschapper, uitvinder, architect, ingenieur en wiskundige. Hij creëerde enkele van de beroemdste schilderijen ter wereld en bedacht en ontwierp meer dan 400 machines die zijn tijd ver vooruit waren. Hij ontwierp zelfs een aanzet voor de helicopter. Leonardo da Vinci had een buitengewoon boeiend en afwisselend leven en woonde en werkte in vele steden.

Het tweede boekje geeft antwoord op de vraag: “Waarom is Marie Curie zo’n beroemde wetenschapster?” Zij was de eerste vrouw die een Nobelprijs ontving, ontdekte twee nieuwe chemische elementen en was betrokken bij de ontwikkeling van kankertherapie. Ze bedacht ook de term ‘radioactiviteit’. Maar haar passie voor de natuurkunde eiste bij haar een hoge prijs. De levensverhalen en opmerkelijke feiten en gebeurtenissen zijn zichtbaar gemaakt door een veelheid aan tekeningen. Ook de hoofdpersonen zijn op bijzondere wijze in tekeningen in beeld gebracht.

Educatieve publicaties over twee zeer bekende geleerden - 2 Educatieve publicaties over twee zeer bekende geleerden - 3 Educatieve publicaties over twee zeer bekende geleerden - 4

ISBN 978-3-96244-061-9, “Leonardo da Vinci”, Isabel Thomas en Katja Spitzer, Laurence King Verlag, 2019, 64 pagina’s.

ISBN 978-3-96244-031-2, “Marie Curie”, Isabel Thomas en Anke Weckmann, Laurence King Verlag, 2018, 64 pagina’s.


Gerelateerde artikelen