Een uniek vademecum over het waarnemen (1)

27 mei 2024

Bij Blackwell Publishers verscheen van de bekende Amerikaanse auteur en professor aan de Universiteit van Pittburgh, E. Bruce Goldstein, het zeer omvangrijke “Handboek voor Perceptie” en heeft meerdere publicaties op zijn naam staan. Aan het omvangrijke handboek werkten vooraanstaande onderzoekers, psychologen en specialisten mee als auteurs van artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen uit het vakgebied van de zintuiglijke waarneming.

Een uniek vademecum over het waarnemen (1)

Blackwell Handbook of Perception

Elke auteur moest wel binnen een omvang van circa 30 pagina’s haar of zijn ondserwerp behandelen. Met een omvang van 788 pagina’s mag dit boek zeker gezien worden als een standaard werk voor studenten in de psychologie, voor wetenschappers in het onderzoeksveld van de zintuiglijke waarneming en voor personen met interesse in de bijbehorende boeiende onderwerpen. De veelheid en diversiteit aan behandelde onderwerpen en de diepgang van de beschrijvingen ervan maken van dit boek een vaak te raadplegen referentiebron.

Het boek is tevens geschikt voor onder andere onderzoekers en specialisten, die op de hoogte willen blijven van de stand van zaken van de resultaten uit recent onderzoek. Het “Blackwell Handbook of Perception” is vooral een hoogwaardige informatiebron vanuit een begrijpbare wetenschappelijke benadering. Elk hoofdstuk is afgesloten met een zeer uitgebreide literatuurlijst over het specifieke behandelde onderwerp. (Wordt vervolgd).

ISBN 0-631-20683-3, “Blackwell Handbook of Perception”, E. Bruce Goldstein, Blackwell Publishers Ltd., 2001, 788 pagina’s.