Fantastische werelden

26 november 2015

Het scheppen en suggereren van fantasie is een eeuwenoude truc van kunstenaars, tovenaars en beeldende kunstenaars om mensen aan zich te binden. Het scheppen van fantastische werelden is een kunst, die geleerd moet worden. Door bepaalde handelingen bij het gebruik van dingen en technieken is het mogelijk om deze werelden vorm te geven en zo de kijker te laten genieten van ruimtelijke taferelen.

Fantastische werelden

Fantastische Welten

Het educatieve boekje “Fantastische werelden” geeft uitstekende instructies om met vrij eenvoudige middelen en methoden het vlakke beeld om te toveren in een ruimtelijk beeld. De auteurs laten leerlingen en docenten zien hoe een pop-up en papier-maché gemaakt worden. Ook het vervaardigen van een diorama is uitgebreid in beeld gebracht. Kijkkasten zorgen voor een geheel eigen wereld van opbouw en gebruik van hulpmiddelen. Met gebruik van verpakkingsmateriaal is het mogelijk om de fantasie de vrije loop te geven.

Er zijn zelfs kunstenaars, die in het internationale kunstcircuit met hun kunst, die bestaat uit een samenstel van dagelijkse verpakkingsmaterialen naam hebben gemaakt. Een bijzondere plaats in de magische fantasie neemt het labyrint in. Dit verwarrende lijnenspel spreekt tot de verbeelding bij het publiek. Met een instructie kan de leerling een labyrint in een gipsmodel realiseren. Het boek bevat nog meer leuke leerzame oefeningen.

ISBN 978 3 507 10020 6, “Fantastische Welten”, Margot Michaelis en Norbert Adel, Schroedel Schulbuchverlag, 2006, 32 pagina’s.


Gerelateerde artikelen