Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (10)

16 november 2023

Over Einstein is al veel geschreven en in voordrachten overgebracht op de toehoorders. Ook via de film en video is men veel te weten gekomen over de hoogtepunten en dieptepunten in zijn leven als kleine jongen die uiteindelijk zich ontwikkelde tot ingenieur van het universum. Tot de recent verschenen serie boeken over het leven en werk van Albert Einstein, van samensteller en auteur Jürgen Renn, hoort het deel met afdrukken van originele brieven en documenten, wetenswaardigheden, feiten en foto’s van belevenissen.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (10)

Over Einstein is al veel geschreven en in voordrachten overgebracht op de toehoorders.

Het omvangrijke boek is een geweldige informatiebron voor wetenschappers, studenten en geïnteresseerden voor de baanbrekende wetenschappelijke werkzaamheden van Albert Einstein. De auteur heeft het studie- en leesboek ingedeeld in hoofdstukken, die telkens een bepaalde mijlpaal in het leven van Einstein behandelen. De lezer vindt in het tweetalige boek (Duits en Engels) artikelen met informatie over zijn jeugd en zijn revolutionaire start in de wereld van de wetenschap.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (10) - 2 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (10) - 3 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (10) - 4

Einstein was in die beginperiode opstandig en prikkelbaar. Zijn ongenoegen stak hij niet onder stoelen of banken, maar schreef er lustig op los. Een deel van zijn werk is in het boek afgedrukt. Zijn wetenschappelijke doorbraak in 1905 blijft zeker niet onopgemerkt en is zelfs omstreden. Pas in 1909 wordt hem een wetenschappelijke functie aangeboden. In die periode krijgt hij veel inspiratie en beschrijft hij gedetailleerd zijn verhandelingen. Steeds meer waardering en erkenning is er voor het werk van Einstein, hetgeen zichtbaar is in de vele brieven en zijn correspondentie. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen