Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (1)

24 november 2023

De overal bekende Italiaanse geleerde en onderzoeker Galileo Galilei was een voorname natuurkundige en astronoom. Galilei leefde in de periode van 1564-1642 en schiep enige belangrijke grondbeginselen van de natuurkunde, in het bijzonder van de klassieke mechanica. In zijn werk was de beroemde geleerde uit het Italiaanse Pisa altijd op zoek naar de relatie tussen visuele waarneming en theoretische achtergronden.

Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (1)

Galilei bestudeerde natuurkunde in de beginfase van zijn studie.

Zijn naam is bij velen bekend, maar wat zijn grootste bijdragen aan de wetenschap zijn geweest, is maar bij een kleine specifieke groep personen bekend. In onze cultuur bestaan meerdere beelden van Galileo Galilei. Het bekendste beeld portretteert hem als aanzetter van de experimentele methode.

Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (1) - 2 Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (1) - 3 Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (1) - 4

De beroemde geleerde was tevens een uitstekende instrumentenbouwer, die de praktische moeilijkheden steeds wist te overwinnen met oplossingen die zo geniaal waren, dat we ons er nu nog over kunnen verbazen. Galileo Galilei bestudeerde natuurkunde in zijn beginfase van studie en onderzoek. Maar ook op de terreinen van de optica en de astronomie heeft hij veel onderzoek uitgevoerd en een veelheid aan verhandelingen geschreven. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen