Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (2)

24 november 2023

Alleen al de interessante informatie en de genoemde bijzonderheden in de inleiding op het leven en werk van Galileo Galilei zou al een aanleiding voor verzamelaars van postzegels kunnen zijn om te beginnen met het opbouwen van een thematische postzegelverzameling met zegels en eventueel andere filatelistische uitgaven met en over Galilei.

Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (2)

Het leven en werk van Galileo Galilei is boeiend en interessant.

Door te kiezen voor Galilei als uitgangspunt voor een thematische collectie is er direct een verzamelrelatie met diverse andere onderwerpen en thema’s in de filatelie, zoals met onderwerpen als telescopie, astronomie, microscopie, ruimtevaart, geografie en optische instrumenten.

Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (2) - 2 Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (2) - 3 Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (2) - 4

Daarbij ontstaat er ook een relatie met wetenschappers en onderzoekers die aan deze onderwerpen zijn ver-bonden en waarin zij hebben gewerkt of waaraan zij waren of nog zijn verbonden. Een groot deel van deze wetenschappers, ontdekkers, uitvinders, technici en onderzoekers is afgebeeld op postzegels, -blokken en andere filatelistische uitgaven.

In onze bijdragen en overzichtsbladen in de serie “Filatelistische aandacht voor:” zijn daarom ook meerdere van deze personen genoemd en op postzegels afgebeeld. De actieve en creatieve verzamelaars worden geprikkeld om de postzegelverzameling daardoor breed op te zetten rondom in dit geval de hoofdpersoon Galileo Galilei. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen