Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (3)

25 november 2023

Hij was via zijn Europese netwerk van wetenschappers, vrienden en kennissen snel op de hoogte van de uitvinding en presentatie van de telescoop in ons land en wist direct daarna een eigen optische kijker samen te stellen. Na het enige tijd werken met de nog primitieve kijker ontwikkelde Galilei een serie nieuwe telescopen, die hem in staat stelde het heelal nauwgezet te bestuderen, zijn waarnemingen op papier te zetten en verder uit te werken.

Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (3)

Galilei wist direct een eigen optische kijker samen te stellen.

In 1610 publiceerde Galilei zijn “Sidereus Nuncius” en zette daarmee alle bestaande kennis over de hemel en de aanwezige hemellichamen op zijn kop. Galilei deed astronomische ontdekkingen die veel onrust veroorzaakten in Italië. Er kwam oppositie en Galilei werd opgepakt en de mond gesnoerd. Voor de thematische verzamelaars is het zeker interessant om meer te weten over het leven en werk van Galilei.

Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (3) - 2 Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (3) - 3 Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (3) - 4

Het boek “Galilei: Leven en werken van een onrustige geest” van auteur Enrico Bellone en uitgegeven bij Veen Magazines, beschrijft zijn leven, werk, feiten en gebeurtenissen op zeer boeiende wijze. De biografie over Galilei is zeer geschikt voor gebruik in het onderwijs en geeft de leerlingen veel inspiratie voor zelfstudie. Het prachtige boek is verkrijgbaar in de erkende boekhandel onder nummer ISBN 90-76988-07-2. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen