Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (5)

26 november 2023

Het geheel is een heel belangrijke beschrijving geworden over spectaculaire gebeurtenissen rondom de astronomie. Beide wetenschappers en onderzoekers van de hemel en nog een groot aantal andere bekende en onbekende onderzoekers ondervonden veel problemen met de ‘overheden’, ‘kerken’ en de ‘anders denkenden’ door hun spectaculaire beschrijvingen over het wonder van onze aarde en de positie ervan in het heelal en zonnestelsel.

Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (5)

Er waren problemen met ‘overheden’, ‘kerken’ en ‘anders denkenden’.

Postzegels laten op een voortreffelijke wijze een boeiend beeld zien over deze wereldwijd bekende wetenschappers. Ook bevatten meerdere postzegels modellen van door hen ontworpen telescopen, andere unieke optische instrumenten en theoretische en praktische beschrijvingen van observaties. Het thema “Wetenschap in de Filatelie” en de rubriek “Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei” zijn daarom boeiende, leerzame en inspirerende onderwerpen, die zeker bijdragen aan een verrijking van kennis over natuurkunde, techniek en wetenschap bij postzegelverzamelaars.

Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (5) - 2 Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (5) - 3 Filatelistische aandacht voor: Galileo Galilei (5) - 4

Naast een boeiende zoektocht in postzegelverzamelingen, catalogi en stockboeken en op veilingen, beurzen, exposities en tijdens verenigingsdagen, zullen de actievere verzamelaars ook vele boeken, brochures, tijdschriften en andere analoge en digitale publicaties raadplegen om meer te weten te komen over het werk van wetenschappers en andere personen en hun bijdragen aan de vorming van het gekozen verzamelonderwerp. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen