Filatelistische aandacht voor: Johann Wolfgang von Goethe (20)

2 augustus 2024

Het Internationale Jaar van het Licht ligt alweer enkele jaren achter ons. In dat jaar 2015 verschenen er meerdere tijdschriften, boeken en andere vormen van publicaties met bijdragen waarin het onderwerp licht centraal staat. De meeste publicaties waren verkrijgbaar in de kiosk, boekwinkel of via internet. Naast deze grote hoeveelheid publicaties verschenen ook bij instituten, organisaties en verenigingen publicaties met speciale aandacht voor het fenomeen licht.

Filatelistische aandacht voor: Johann Wolfgang von Goethe (20)

Tijdschrift Forschung Frankfurt met thema Licht.

Recent kwamen wij een speciale uitgave van het Duitse tijdschrift Forschung Frankfurt, een publicatie van de Goethe Universiteit Frankfurt am Main, op het spoor. De gehele uitgave staat volledig in het teken van Licht, met thematische artikelen over astrofysica, microscopie, lichtdioden, fotosynthese, licht stuurt zenuwcellen, lichtkunst van Olafur Eliasson, theaterlicht, de film als kunst van het licht, de natuurkunde van licht en Goethes Kleurenleer anders gezien. Een unieke leerzame publicatie over het licht en zeker een aanbeveling voor postzegelverzamelaars met interesse voor Goethe's wetenschappelijke werk. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Johann Wolfgang von Goethe (20) - 2 Filatelistische aandacht voor: Johann Wolfgang von Goethe (20) - 3 Filatelistische aandacht voor: Johann Wolfgang von Goethe (20) - 4