Filatelistische aandacht voor: Johann Wolfgang von Goethe (24)

6 augustus 2024

In het studie- en informatieboek “Farben” nemen auteurs Norbert Welsch en Claus Chr. Liebmann studenten en liefhebbers van kleur mee in de werelden van kleur en kleurwaarneming. Het perfect verzorgde boek geeft een fantastisch beeld van alle bijzonderheden en aspecten van een kleurrijk panorama van het thema kleur. De auteurs verklaren op een duidelijke, aanschouwelijke en zeer begrijpbare en heldere wijze de natuurwetenschappelijke fenomenen van kleur.

Filatelistische aandacht voor: Johann Wolfgang von Goethe (24)

“Worden stieren ook opgewonden van een blauwe doek?”

Zij maken daarbij onder andere gebruik van begrippen en verklaringen uit de psychologie van de kleurwaarneming. Ook wordt in ruime mate ingegaan op de betekenis en de ontwikkeling van kleur in verschillende samenlevingen en culturen. In zeer ruime mate wordt gebruik gemaakt van de druktechnische mogelijkheden van kleurenfoto’s met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Filatelistische aandacht voor: Johann Wolfgang von Goethe (24) - 2 Filatelistische aandacht voor: Johann Wolfgang von Goethe (24) - 3 Filatelistische aandacht voor: Johann Wolfgang von Goethe (24) - 4

De gebruikers en lezers van dit rijk geïllustreerde boek maken tevens kennis met het fenomeen kleur en het gebruik ervan in de kunst en met de symbolische en psychologische betekenis van kleur. Zij geven onder andere antwoord op vragen als: “Waarom lopen prominenten over een rode loper en niet over een groene loper?”, “Worden stieren ook opgewonden van een blauwe doek?” en “Waarom is de hemel blauw?” (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen