Filatelistische aandacht voor: Louis Braille (24)

2 oktober 2024

Aan het thematisch verzamelen van postzegels met het thema Oogheelkunde zijn door ons naast Braille ook nog meerdere bijbehorende onderwerpen en detailleringen in relatie tot het basisonderwerp, het oog, toegevoegd. We noemen alvast “Het oog als symbool”, “Het oog in de evolutie”, “Het oog in de reclame”, “Het oog in de fysiologie”, “Het oog als optisch instrument”, “Het oog bij mens en dier” en een aantal bijbehorende aspecten als “zien en waarnemen” en “licht en kleur”.

Filatelistische aandacht voor: Louis Braille (24)

Kortweg een breed assortiment aan onderwerpen, die een thematische postzegelcollectie zo boeiend en aantrekkelijk maakt. Zo zijn er vele modellen denkbaar waarbij de verzamelaar een geheel eigen invulling mag geven. Ook het toevoegen van extra informatie over feiten, gebeurtenissen en historische beschrijvingen over personen, ontdekkingen, uitvindingen, technieken, methoden en apparaten maakt de verzameling in het algemeen ook aantrekkelijk voor anderen.

Filatelistische aandacht voor: Louis Braille (24) - 2 Filatelistische aandacht voor: Louis Braille (24) - 3 Filatelistische aandacht voor: Louis Braille (24) - 4

Als extra service kan een nummer van een internationaal erkende catalogus aan de postzegel of het postzegelblok gegeven worden. Verzamelaars die echt willen deelnemen aan club-, nationale en internationale postzegelexposities zullen de thematische collecties op een vooraf aangegeven wijze moeten ordenen en presenteren om te mogen deelnemen. Door het kiezen voor thematisch verzamelen krijgt de postzegelverzamelaar regelmatig een bericht uit de postzegelhandel, de bekende speciale postzegeltijdschriften en via vele vormen van digitale en analoge clubtijdschriften berichten over nieuw verschenen zegels. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen