Filatelistische aandacht voor: Louis Braille (25)

3 oktober 2024

De nieuwsgierige postzegelverzamelaar met interesse in het werk, het leven en het uiteindelijke resultaat door Louis Braille en de achtergronden over het ontstaan van een schrift voor blinde personen zullen bij het raadplegen van de moderne beschikbare informatiebronnen verbaasd zijn door de hoeveelheid aan ontwikkelde tastbare schriften voor blinde personen.

Filatelistische aandacht voor: Louis Braille (25)

Louis Braille (1809-1852)

Ook de creativiteit van de bedenkers is absoluut verwonderlijk om te zien. Op de website fakoo.de (van Alexander Fakoó) komt de lezer direct in de wereld van de beschikbare alfabetten voor communicatie van en met mensen met een handicap van het blind zijn.

Filatelistische aandacht voor: Louis Braille (25) - 2 Filatelistische aandacht voor: Louis Braille (25) - 3 Filatelistische aandacht voor: Louis Braille (25) - 4

De zogenoemde Blindeninstituten spelen ook een sturende en informatieve rol bij het verspreiden van het nut en noodzaak van het brailleschrift om blinde personen mogelijkheden te bieden om ook via het schrift te studeren, te communiceren en om zich te laten informeren. Inmiddels zijn er voor verzamelaars boeken, tijdschriften en andere publicaties over Louis Braille en velen zullen dan ook interesse hebben voor de vele verschenen munten binnen het reguliere geldverkeer, medailles en gedenkmunten met afbeeldingen van het brailleschrift en Braille. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen