Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (11)

5 september 2024

Robert Koch werd snel gegrepen door onderzoek en meldde zich al snel aan als proefkonijn en moest voor een bepaald onderzoek verscheidene dagen lang een half pond boter eten. Al op jonge leeftijd maakte hij veel merkwaardige situaties mee. De auteur beschrijft ze op een leuke en uiterst leerzame wijze. Als jonge dokter werkte Robert Koch in een moeilijke tijd van armoede, oorlog en een onzekere toekomst.

Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (11)

Robert Koch - Grondlegger van de bacteriologie.

Zijn eerste grote wetenschappelijke doorbraak bereikte hij met het bewijs dat een bepaalde bacterie miltvuur veroorzaakt. Alle activiteiten in de wetenschap en het onderzoek door de zeer gewaardeerde wetenschapper Robert Koch zijn door de auteur met enthousiasme en diepgang beschreven en in ruime mate van illustraties voorzien.

Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (11) - 2 Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (11) - 3 Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (11) - 4

Een fantastisch leer-, lees- en bronnenboek voor de liefhebbers van de geschiedenis van de wetenschap en voor docenten, studenten en geïnteresseerden in de geneeskunde. Het boek sluit af met een biografie over Robert Koch, een literatuuroverzicht en een uitgebreid trefwoordenregister. (Wordt vervolgd).

ISBN 978 90 8571 100 1, “Koch - Grondlegger van de bacteriologie”, Manfred Vasold, Uitgever Natuurwetenschap & Techniek, 2007, 160 pagina’s.


Gerelateerde artikelen