Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (16)

10 september 2024

De mogelijkheden van de microscoop en de opgedane ervaringen door experts op het gebied van onderzoek naar de toestand van bijvoorbeeld de situatie, aantasting of slijtage van oppervlakten van metalen en kunststoffen vormen een ideale combinatie voor bijvoorbeeld het controleren van schademeldingen op inhoud en juistheid. Microscopische onderzoeksmethoden zijn vaak de meest directe en beste methoden om structurele kenmerken van materialen, zoals van kunststoffen, na de observaties en het verwerken van de meetresultaten vast te leggen en kennis op te doen voor de ontwikkeling van schadehypothesen.

Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (16)

Microscopen zien wat wij zonder niet kunnen zien.

Een geschikte voorbereiding voor een microscopisch materiaalonderzoek creëert een betrouwbare basis voor een reflectie en referentie van de materiaalstructuur in het eindbeeld van de microscoop opname. Artefactvrije voorbereidingstechnieken zijn noodzakelijke voorwaarden voor zinvolle microscopische onderzoeken, alsmede het opbouwen van kennis van verschillende microscopiemethoden. De volgende onderwerpen zijn behandeld in het tweede studie- en referentieboek in de reeks “Erlangen Plastic Damage Analysis”: Lichtmicroscopie, Polarisatie, Fluorescentiemicroscopie, Atomaire krachtmicroscopie en Rasterelektronenmicroscopie. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (16) - 2 Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (16) - 3 Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (16) - 4


Gerelateerde artikelen