Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (17)

11 september 2024

Het vakboek “Mikroskopie” is middels afbeeldingen, instructies, diagrammen en tabellen uiterst praktisch samengesteld en biedt de nodige informatie, tips en nuttige kennis op een heldere wijze aan voor gebruikers van microscopen en voor analisten en experts in het vakgebied van materiaalonderzoeken op het vlak van niet-destructief onderzoek voor meerdere doeleinden. Ook voor de opbouw van een bestand aan referenties voor een vroegtijdige herkenning van slijtage, scheurtjes of materiaalveranderingen biedt het boek een schat aan voorbeelden en tips voor de opzet van referentiebeelden.

Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (17)

Microscoop en microscopie zijn interessante aandachtsgebieden.

Elk hoofdstuk over een specifieke microscoop geeft een compacte inleiding over de belangrijkste onderdelen en eigenschappen van dit type. Een zeer waardevol praktisch studieboek. De microscoop en de vele toepassingen daarvan is tevens een geliefd optisch instrument voor ontwerpers van postzegels. Voor personen werkzaam met de microscoop en voor liefhebbers van postzegels een interessant en leerzaam onderwerp voor het verzamelen van postzegels met een afbeelding van een microscoop of een microscopische opname. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (17) - 2 Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (17) - 3 Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (17) - 4

ISBN 978-3-446-46130-7, “Mikroskopie”, Gottfried W. Ehrenstein, Carl Hanser Verlag, 2020, 210 pagina’s.


Gerelateerde artikelen