Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (19)

13 september 2024

Bij de Duitse educatieve uitgeverij “Volk und Wissen” verschenen in de serie studieboekjes voor het middelbaar onderwijs op het gebied van natuurwetenschap de delen “Kleur” en “Optische apparaten”. Op een vlotte en overzichtelijke wijze beschrijft de auteur het verschijnsel kleur in theorie en praktijk. Het boekje vangt aan met de behandeling van het onderwerp “Licht en Zien”.

Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (19)

Het verschijnsel kleur in theorie en praktijk.

Dit onderwerp wordt ondersteund met beschrijvingen van 21 experimenten en een aantal te beantwoorden vragen. De leerling maakt verder kennis met bijzondere eigenschappen van licht en de wijze waarop mensen en dieren kleuren zien. Andere hoofdstukken zijn “Kleuren in de natuur”, “Kleuren in het dagelijks leven”, “Kleurpigmenten’ en “Kleur in de verfindustrie”.

Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (19) - 2 Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (19) - 3 Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (19) - 4

Elk onderwerp is ruim voorzien van kleurrijke illustraties, experimenten om zelf te doen en van gerichte vragen. Door de wijze van behandeling van het fenomeen Kleur en de creatieve samenstelling van de hoofdstukken is de inhoud ook geschikt voor het gebruik in het voor-bereidend wetenschappelijk onderwijs. (Wordt vervolgd).

ISBN 3 06 030966 3, “Farben”, Volkmar Dietrich, Volk und Wissen Verlag, 1998. 64 pagina’s.


Gerelateerde artikelen