Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (20)

14 september 2024

Het tevens fraai uitgevoerde studieboekje “Optische Geräte” geeft op een uiterst illustratieve wijze een beeld van de meest bekende optische apparaten en optische systemen. Tevens beschrijft de auteur de grondbeginselen van de geometrische optica. De leerling maakt tevens kennis met de geschiedenis van de optische industrie en het ontstaan van de eerste optische instrumenten. Andere interessante hoofdstukken zijn onder andere “De spiegel”, “Het prisma”, “Het oog”, “Optische hulpmiddelen”, “De microscoop” en “Telescopen”.

Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (20)

“Optische Geräte”, Klaus Liebers, Volk und Wissen Verlag.

Het aantrekkelijke studieboek eindigt met de behandeling van het fototoestel. Elk specifiek onderwerp sluit af met een serie experimenten en vragen. Interessant en van hoge educatieve waarde zijn de vele kleurrijke illustraties en foto’s. Beide boekjes bevelen wij zowel aan voor het gebruik in het onderwijs als aan geïnteresseerden in deze specifieke onderwerpen, zoals de thematische verzamelaars van postzegels met microscopen, microscopische afbeeldingen, het oog en oogheelkunde en zien en waarnemen. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (20) - 2 Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (20) - 3 Filatelistische aandacht voor: Microscoop & Microscopie (20) - 4

ISBN 3 06 020967 7, “Optische Geräte”, Klaus Liebers, Volk und Wissen Verlag, 1999, 80 pagina’s.


Gerelateerde artikelen