Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (35)

26 juni 2024

Ames droeg met zijn onderzoek bij aan de ontwikkelingen in de fysica, fysiologie, oogheelkunde, psychologie en was tevens een begaafd filosoof. Hij voltooide zijn universitaire studie “fysiologische optica” aan het Dartmouth College, werd professor en bracht het tot wetenschappelijk directeur bij het plaatselijk ooginstituut van Dartmouth. Veel onderzoek werd door hem verricht naar de aspecten van het binoculair zien.

Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (35)

De Kamer van Ames, de Stoel van Ames en het Raam van Ames.

Uit dit specifieke onderzoek werden de wereld bekende Kamer van Ames, de Stoel van Ames en het Raam van Ames ontwikkeld. Adelbert Ames II werd geboren in Lowell in de Amerikaanse staat Massachusetts. Zijn belangstelling voor de psychologie van de visuele perceptie heeft hij zeker meegekregen van zijn vader. Na het afronden van zijn universitaire opleidingen zou hij graag kunstschilder willen worden. Hij was namelijk sterk onder de indruk van de techniek en het resultaat van de kunst van het pointillisme van de schilders als Pissarro en Seurat. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (35) - 2 Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (35) - 3 Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (35) - 4
De praktijk in het museum Escher in Het Paleis.


Gerelateerde artikelen