Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (37)

28 juni 2024

Bezoekers van het sfeervolle museum “Escher in Het Paleis”, het voormalige Paleis Lange Voorhout in Den Haag, treffen na hun rondgang langs de mooiste kunstwerken van de graficus Maurits C. Escher (1898-1972) op de bovenste verdieping een betreedbaar model van de Kamer van Ames aan. Door een combinatie van perspectief en manipulatie van het oog lijken kinderen veel groter dan hun ouders. Kleine mensen worden groot en grote mensen voelen zich een korte tijd heel klein.

Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (37)

Het Museum Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74 in Den Haag

Die bijzondere momenten worden op verzoek door een medewerker van het museum tegen een geringe vergoeding op een herinneringsfoto vastgelegd. Met de ervaringen van dit wonderlijke spel van illusie en gezichtsbedrog krijgen vele prenten van Maurits C. Escher nog meer waardering bij jong en oud. Het Museum Escher in Het Paleis is gevestigd aan de Lange Voorhout 74 in Den Haag en is via www.escherinhetpaleis.nl ook vooraf te bezoeken.

Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (37) - 2 Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (37) - 3 Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (37) - 4

Voor postzegelverzamelaars geeft het thema Optische Illusies een extra dimensie aan hun boeiende hobby. Bij het snuffelen of gericht kijken in de aangeboden postzegelboekjes, in de landenalbums bij leveranciers, in de catalogi en in de rubrieken voor nieuwtjes in het blad Filatelie of in de andere bekende periodieken voor postzegelverzamelaars worden regelmatig optische verschijnselen en optische illusies op postzegels ontdekt. Soms moet er extra worden gekeken naar het beeld of de zegel worden omgedraaid om het optische effect te ontdekken. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen