Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (23)

4 mei 2024

Met de geweldig interessante expositie in het hypermoderne Arp Museum Bahnhof Rolandseck in Remagen (D) presenteerden de samenstellers van “De geboorte van de herinnering” een surrealistisch kunstoverzicht van vele overeenkomsten tussen Dalí en Hans Arp. “Laten we Picasso terzijde houden. We zullen moeten leren om beter met Arp om te gaan”, heeft Salvador Dalí ooit aangegeven.

Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (23)

Geschiedenis van het surrealisme

Het museum toonde het publiek wat deze uitspraak van Salvador Dalí in al die jaren heeft opgeleverd en als kunst bewaard is gebleven. De excentrieke Salvador Dalí is heden de wereldwijd bekendste surrealist met een oeuvre, dat voor veel van zijn tijdgenoten en latere kunstenaars met belangstelling voor surrealistische kunsten en kunstuitingen van belang is.

In de expositie proefden bezoekers de sfeer van Dalí, in een briljante “rendezvous des amis” en toonde een breed scala aan werken van hem in dialoog met werken van de naamgever van het museum, Hans Arp. Bij de expositie verscheen een mooie catalogus. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (23) - 2 Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (23) - 3 Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (23) - 4

ISBN 978-3-946770-62-6, “Die Geburt der Erinnerung”, Oliver Kornhoff, Strzelecki Books, 2020. Arp Museum Bahnhof Rolandseck, Hans-Arp-Allee 1, 53424 Remagen, www.arpmuseum.org.

Daarmee heeft de verzamelaar tevens de beschikking over informatie over Arp en kan de zegelcollectie verder uitbouwen. “Postadministraties” uit diverse landen springen met uitgiften in op kunstzinnige relaties tussen surrealistische kunstenaars.


Gerelateerde artikelen