Hologrammen en optische fenomenen in kunstuitingen

26 augustus 2024

De expositie “De derde dimensie in beeld” in het Kunstmuseum Würth toont tot in de herfst van 2025 hologrammen en andere optische illusies. Een bezoek belooft een magische kijkervaring te worden die onze waarneming zal verrassen door de beelden die in een volgende seconde veranderen, die bewegen en die meer dan één ontdekking mogelijk maken.

Hologrammen en optische fenomenen in kunstuitingen

Kunsthalle Würth

Deze levendige en wetenschappelijk onderbouwde kunst zette in de jaren zestig de toon. Weg van de traditionele museumconcepten richtten de werken zich nu rechtstreeks op bezoekers en nodigen ze door hun dynamische, soms zelfs begoochelende visuele werking, uit om bezoekers te laten deelnemen aan het driedimensionale beeldspel in de holografische afbeelding in het hologram.

Door de snelle ontwikkeling van digitale technologieën is holografie tegenwoordig opnieuw het middelpunt van de aandacht geworden. Voor het eerst laat de Würth Collectie een selectie uit de grootste samenhangende hologramcollectie met ruim 300 werken, samengesteld door Matthias Lauk (1947–2009), in haar museum zien.

Hologrammen en optische fenomenen in kunstuitingen - 2 Hologrammen en optische fenomenen in kunstuitingen - 3

Kunsthalle Würth, Lange Straβe 35, D-74523 Schäbisch Hall, www.kunst.wuerth.de.


Gerelateerde artikelen