In Museum Gelsenkirchen is veel kinetische kunst te zien

22 juli 2024

Het Gelsenkirchen Kunstmuseum is een van de 21 Roer Kunst Musea (RKM), die een uniek stedelijk museumlandschap en een uitzonderlijke kunstdichtheid vertegenwoordigen - vanaf de 19e eeuw tot in de huidige tijd. Het RKM-netwerk bevordert zichtbaarheid en communicatie van diverse kunstscènes door het organiseren van gezamenlijke exposities en projecten die zowel lokale bezoekers als nationale bezoekers van het Roergebied aanspreken.

In Museum Gelsenkirchen is veel kinetische kunst te zien

Museum Gelsenkirchen

Ons oriënterende bezoek aan dit museum leverde veel indrukken, documentatie en informaties op. Op het ogenblik van dit kennismakende bezoek was er een kleine expositie van tekeningen van de Franse karikaturist Honoré Daumier. Hij heeft ons een geweldig oeuvre aan spotprenten nagelaten en wist tevens te scoren met een serie getekende omkeerprenten. De kleurrijke brochure van het museum zelf geeft een kunstzinnig beeld van de inrichting en bespreekt de diverse kunstrichtingen met voorbeelden van kunstwerken, die te zien zijn in het museum.

Uit een eerder gehouden expositie met kinetische kunst heeft het museum haar collectie ruim kunnen aanvullen, waardoor er een permanent karakter kon ontstaan aan kunstwerken in het segment kinetische en optische kunst. Het museum heeft er zelfs een educatieve brochure voor laten ontwerpen en maken. De brochure bespreekt diverse vormen in deze boeiende en fascinerende kunstvorm.

In Museum Gelsenkirchen is veel kinetische kunst te zien - 2 In Museum Gelsenkirchen is veel kinetische kunst te zien - 3
Kinetische kunst en Op art zijn speerpunten in het Museum Gelsenkirchen in stadsdeel Buer.

Museum Gelsenkirchen, Horster Strasse 5-7, D-45897 Gelsenkirchen, www.kunstmuseum-gelsenkirchen.de.


Gerelateerde artikelen