Körperwelten presenteert de cyclus van ons bestaan (2)

30 september 2024

De initiatiefnemers werken niet alleen aan het overbrengen van anatomische kennis aan bezoekers en aan de lezers van bijbehorende catalogi. Integendeel, zij moedigen bezoekers aan om bewuster te leven, meer aandacht te besteden aan de eigen gezondheid, de mogelijkheden en grenzen van het lichaam te onderkennen en na te denken over de zin en doel van het leven.

Körperwelten presenteert de cyclus van ons bestaan (2)

"Körperwelten & de cyclus van het leven" nu in Keulen t/m 8-12-2024.

Een reeks van kleine maar veelal zeer belangrijke organen zijn gedetailleerd gepresenteerd in vitrinekasten en in aanvullende teksten. De expositie “Animal Body Worlds” zet de anatomie van dieren letterlijk op zijn kop. De expositie geeft een helder beeld van het mysterieuze innerlijke leven van dieren - zonder huid, vacht en veren. Tijdens een onvergetelijke expeditie komen bezoekers fascinerende objecten en opstellingen tegen - van kleine muizen tot wel 6 meter hoge olifanten.

De expositie is een avontuurlijke reis door het innerlijke leven van dieren, die in de meest ware zin van het woord openlijk laat zien wat dieren doet leven en ademen, rennen, zwemmen, vliegen en voelen. In de huidige expositie is de bouw van het menselijk lichaam het centrale thema. In een bijzondere sfeer is de expositie opgebouwd en wandteksten geven bezoekers toelichtingen op de opstellingen. Van extra waarde zijn de twee catalogi over de mens en over de dieren en zijn verkrijgbaar in de expositie in Keulen tot en met 8 december 2024.

Körperwelten presenteert de cyclus van ons bestaan (2) - 2 Körperwelten presenteert de cyclus van ons bestaan (2) - 3 Körperwelten presenteert de cyclus van ons bestaan (2) - 4

ISBN 978-3-937256-44-3, “Körperwelten - Der Tiere”, Gunther von Hagens en Angelina Whalley, Arts & Sciences Publishing, 2023, 6e druk, 152 pagina’s.

ISBN 978-3-937256-37-5, “Körperwelten - Das Orginal”, Gunther von Hagens en Angelina Whalley, Arts & Sciences Publishing, 2022, 26e druk, 272 pagina’s.

Körperwelten & de cyclus van het leven,, Oskar-Jäger-Strasse 99, D-50825 Keulen - Ehrenfeld, www.koerperwelten.de.


Gerelateerde artikelen