Kunstbewegingen in het museum

25 mei 2024

Onder de inspirerende titel “Zeitmaschine” vond in het fraai ogende Kunstmuseum Bern in 2002 een verrassende kunstexpositie plaats. Moderne kunst werd afgewisseld met oudere kunst. Experimentele kunst stond naast gevestigde kunst. En vlakke kunst werd afgewisseld met ruimtelijke kunst. Kortom: het museum als etalage voor een tijdmachine in de kunst. Het project Zeitmaschine voegde vele kunststromingen en kunstuitingen samen in alle beschikbare ruimten van het Kunstmuseum Bern.

Kunstbewegingen in het museum

Zeitmaschine. Oder: Das Museum in Bewegung

De bijbehorende catalogus is zichtbaar met zorg samengesteld. De inhoud geeft vele kleurrijke afbeeldingen van kunstwerken, multimediaprojecten, sculpturen en kunstuitingen weer. De reizen in de tijd en de kunstwereld zijn eveneens in een groot aantal artikelen weergegeven. Zowel de expositie als de catalogus hebben een zeer leerzaam karakter en zullen zeker velen inspireren tot nader onderzoek naar de ontwikkelingen in de kunst en het ontwerpen van nieuwe kunstwerken.

ISBN 3 7757 1192 9, “Zeitmaschine. Oder: Das Museum in Bewegung”, Ralf Beil, Kunstmuseum Bern, Hatje Cantz Verlag, 2002, 200 pagina’s.


Gerelateerde artikelen