Maak uw vakantiereis extra fascinerend en waardevol (1)

23 juli 2024

Tijdens ons bezoek aan de vakantiebeurs in Brussels Expo kwamen wij in de stand van het “Toeristenbureau van de Jura” in het bezit van de interessante, kleurrijke en informatieve brochure “Pasteur als toerist! Het land van Louis Pasteur ontdekken”. De brochure is ontworpen in de vorm van een reisgids waarmee de samenstellers de lezers op de hoogte willen brengen van alle plaatsen, steden, dorpen en gebieden in de Jura, waar Louis Pasteur woonde en werkte, heeft gereisd en heeft bezocht.

Maak uw vakantiereis extra fascinerend en waardevol  (1)

Pasteur als toerist! Het land van Louis Pasteur ontdekken.

De samenstellers van de gids keken ook ruimer dan alleen “Hart van de Jura” door de aandacht voor de naburige gemeenten Dole en Val d’Amour en hopen daardoor dat toeristen en belangstellenden ruimer in de voetsporen zullen treden van de beroemde geleerde om plaatsen te ontdekken die klassieke gidsen soms vergeten. Het leven van Louis Pasteur en zijn beroemde werk staan centraal in deze reisgids. Van alle inwoners van de Jura is Louis Pasteur ongetwijfeld de bekendste ter wereld.

Maak uw vakantiereis extra fascinerend en waardevol  (1) - 2 Maak uw vakantiereis extra fascinerend en waardevol  (1) - 3

Hij werd geboren op 27 december 1822 in de plaats Dole. Zijn vader was leerlooier en al snel verhuisde hij naar Marnoz (1825) en vervolgens naar Arbois (1830), waar de jonge Louis zijn hele jeugd doorbracht voordat hij daar vertrok om te studeren in Besançon en vervolgens in Parijs. Maar op latere leeftijd keerde Louis Pasteur terug naar de Jura en in het bijzonder naar het ouderlijk huis in Arbois, gelegen langs de Cuisance.

Louis Pasteur overleed op 28 september 1895 in Marnes-la-Coquette bij Parijs. In het voormalige woonhuis in Arbois is een museum ingericht, waar de bezoekers kunnen kennismaken met het werk van Pasteur en de bereikte resultaten van zijn baanbrekende onderzoeken. Een uiterst inspirerende reisgids.


Gerelateerde artikelen