Medische beelden in drie dimensies (1)

22 oktober 2024

Sinds de uitvinding van de microscoop en de ontdekking van de röntgenstralen maken fysici, medici en onderzoekers gebruik van de verkregen opnamen van de beelden voor diagnoses, beoordelingen of voor behandelingsplannen en -methoden in onder andere de gezondheidszorg. Ook dienen opnamen voor het beter in beeld brengen van de fysiologische en biologische aanpak van het ziektebeeld. De wereld van de wetenschap, educatie en biotechnologie besteedt veel aandacht aan de beelden gemaakt door instrumenten.

Medische beelden in drie dimensies (1)

Three dimensional biomedical imaging

Voor de menselijk waarneming zijn deze beelden van hoge betekenis. De recente ontwikkelingen van nieuwe opname- en beeldweergave-technieken geven aanleiding de stand van zaken opnieuw in beeld te brengen. In het boek “Three-dimensional biomedical imaging” is een actueel beeld gegeven over de wetenschap, de technologie en het praktisch gebruik van beeldmateriaal in de medische wereld.

Het boek bevat daartoe essentiële informatie over de moderne driedimensionale beeldtechnieken voor medici en onderzoekers in de gezondheidszorg en biotechnische industrie. Auteur Richard A. Robb behandelt de principes en het gebruik ervan in acht hoofdstukken. (Wordt vervolgd).

ISBN 1-56081-570-1, “Three dimensional biomedical imaging”, Richard A. Robb, VCH Verlagsgesellschaft, 1995, 287 pagina’s.


Gerelateerde artikelen