NRW-Forum biedt kunst in 6e editie Made in Düsseldorf

8 oktober 2024

Onder de titel “Licht und Schatten” vindt in het aantrekkelijke museumgebouw van het “NRW-Forum Düsseldorf” tot en met 27 oktober 2024 alweer de 6e editie plaats van de serie exposities van de Stadsspaarbank Düsseldorf. De expositie met moderne hedendaagse kunst is met een team van NRW-Forum samengesteld en ingericht op basis van de gezamenlijke selectie uit beschikbaar ouder werk en recente kunstwerken, die aan de collectie van de bank zijn toegevoegd. Het zwaartepunt van de kunstcollectie ligt voornamelijk bij de fotografie.

NRW-Forum biedt kunst in  6e editie Made in Düsseldorf

“Licht und Schatten” in NRW-Forum

De 6e editie bevat fotografische werken van Frauke Dannert, Elger Esser, Janice Guy, Eileen Quinlan, Anna Vogel en Martina Sauter. Alle werken geven de grenzen en mogelijkheden van fotografie weer en spelen met de vele schakeringen van schaduwen. Na de introductie van het fotografische proces in 1826 door Niépce kwamen er technieken en materialen om fotografische beelden te veranderen.

In de tentoonstelling zijn vormen van deze aspecten te ontdekken, waarin glinsterende plekken van verlangen worden vastgelegd in zwevende architecturale structuren in door licht en schaduw gecomponeerde foto's. De werken in de tentoonstelling laten de diverse mogelijkheden zien om artistieke beelden te creëren met behulp van licht en schaduw. Een compacte brochure op A4-formaat is beschikbaar.

“Licht und Schatten”, Katharina Wettwer, NRW-Forum Düsseldorf, 2024, catalogus, 24 pagina’s.

NRW-Forum Düsseldorf, Ehrenhof 2, D-40479 Düsseldorf, www.nrw-forum.de.


Gerelateerde artikelen