Ruimere belangstelling voor het oeuvre van James Ensor

5 augustus 2024

In 2024 is het 75 jaar geleden dat familie en de kunstwereld afscheid namen van de Belgische kunstenaar James Ensor. Maar zeker in Antwerpen en Oostende leeft het oeuvre van de avant-garde-schilder voort. Vanaf september 2024 voelen bezoekers de invloed van de meester in verschillende Antwerpse musea. Geniet van de grootste Ensorcollectie ter wereld en ervaar hoe deze meester hedendaags talent inspireert.

Ruimere belangstelling voor  het oeuvre van James Ensor

Kijk voor info op de website 'Ensor 2024'.

Ook Oostende, de stad waar Ensor werd geboren en stierf, organiseert vanaf september meerdere activiteiten ter ere van de kunstenaar. James Ensor wordt betiteld als een pionier, een gamechanger en de schilder van maskers. Hoe je hem ook omschrijft, James Ensor is onmiskenbaar een sleutelfiguur in de Belgische kunstwereld.
Kijk voor info op de website 'Ensor 2024'. Om in stemming te komen tonen wij een kunstwerk van kunstschilder Jos de Mey.

Ruimere belangstelling voor  het oeuvre van James Ensor - 2 Ruimere belangstelling voor  het oeuvre van James Ensor - 3 Ruimere belangstelling voor  het oeuvre van James Ensor - 4
Magritte en Ensor in Bruegeltravestie hebben de Siréne een poets gebakken, Jos de Mey, 1985, 40 x 30 cm, acrylverf op canvasboard.


Gerelateerde artikelen