Schilderijen National-Bank in Ludwig Museum Koblenz (2)

9 augustus 2024

Het geheel is op een artistieke wijze aangevuld met kunstwerken van Hede Bühl, David Czupryn, Ulrich Erben, Richard Deacon, Chris Succo, Bernd Finkeldei, Leunora Salihu, Pia Fries en Cornelius Völker. “Reflections” vertegenwoordigt een uitgebreide dwarsdoorsnede van de collectie en onthult de diversiteit en het bereik van de daarin vertegenwoordigde kunstenaars en hun artistieke kunstuitingen. Onder meer zijn werken van Susan Hefuna, Bernd Koberling, Candida Höfer en Karl Horst Hödicke in een nieuwe context gepresenteerd.

Schilderijen National-Bank in Ludwig Museum Koblenz (2)

reflections. Positionen aus der National - Bank Sammlung

Na een eerdere kunstexpositie in het Küppersmühle Museum Duisburg, is er nu een nieuwe prachtige kleurrijke museumpresentatie in Koblenz te bewonderen en te ervaren in het historische gebouw van het Ludwig Museum. Het gebouw van het museum staat op een locatie in de omgeving van het nationale monument “Deutsches Eck”, de kunstmatige landtong, waarop dit monument is geplaatst, en de monding markeert van de Moezel die ter plaatse in de Rijn stroomt. Bij de expositie verscheen een rijk gevulde catalogus met reproducties en beschrijvingen van alle getoonde kunstwerken.

Schilderijen National-Bank in Ludwig Museum Koblenz (2) - 2 Schilderijen National-Bank in Ludwig Museum Koblenz (2) - 3 Schilderijen National-Bank in Ludwig Museum Koblenz (2) - 4
Afb. 1 Het vooraanzicht van het Ludwig Museum in een historisch gebouw, met links de museumingang. Afb. 2 Een sfeerbeeld van een project van Imi Knoebel met rechts een houtsculptuur van Tony Cragg.

ISBN 978-3-86832-800-4, “reflections. Positionen aus der National - Bank Sammlung”, Beate Reifenscheid en Thomas A. Lange, Wienand Verlag, 2024, 199 pagina’s.


Gerelateerde artikelen