Theorie en basisbegrippen voor de oogheelkundige

31 augustus 2013

Van het studieboek voor opleidingen en trainingen in de oogheelkunde en in de optometrie verscheen een nieuwe derde editie. Het kleurrijk geïllustreerde en uitgebreide studieboek geeft duidelijke informatie over alle begrippen en details uit het vakgebied van de oogheelkunde.

Theorie en basisbegrippen voor de oogheelkundige

The Eye

De auteurs van dit schitterend uitgevoerd boek behandelen de onderwerpen helder en op een snel begrijpelijke manier voor iedereen werkzaam in het vakgebied en voor studenten in de oogheelkunde en de optometrie. Alle relevante onderwerpen en werkgebieden komen uitgebreid aan de orde. De derde editie van dit succesvolle studieboek en referentiebron voor het vak bevat informatie over de nieuwste kennis uit onderzoek en ontwikkeling en geeft de belangrijkste vindingen in de moleculaire pathologie weer. Het boek start met een behandeling van de anatomie van het oog en geeft een gedetailleerd beeld van de groei van het oog in de embryonale fase. Daarna volgen onder andere onderwerpen als de genetische aspecten, de celbiologie van staafjes en kegeltjes, de fysiologie van het zien en het visuele systeem, infecties, immuunsysteem, pathologie van het oog en een beeld van voorkomende ziekten. Het boek bevat veel literatuuroverzichten.
Het forse studieboek The Eye is uitermate geschikt als kennisbron voor studenten in de oogheelkunde, die zich voorbereiden op de vakexamens. Tevens is het geschikt als referentiebron voor vakgenoten in het omvangrijke vakgebied van de perceptie.

ISBN 978-0-7020-2841-0, “The Eye”, John V. Forrester, Andrew D. Dick, Paul G. McMenamin en Fiona Roberts, Elsevier Publishers, 2008, 3e editie, 540 pagina’s.


Gerelateerde artikelen