Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (66a)

23 augustus 2024

Met het uitgeven van de educatieve publicatie “M.C. Escher Caleidocyclus” in de uitvoering van het verhalen- en werkboek, aangevuld met een set van 17 gekleurde modellen voor het realiseren van verbluffende wiskundige driedimensionale vouwbare vormen, zorgde de uitgever Andreas Landshoff voor een fascinerende verrassing voor de liefhebbers van het werk van M.C. Escher.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (66a)

M.C. Escher caleidocyclus

Met de modellen brengt de publicatie met inspirerende kunstuitingen in de vorm van vlakverdelingen uit het omvangrijke oeuvre van de internationaal bekende graficus Maurits Cornelis Escher (1898-1972), dichterbij het onderwijs en bij iedereen met belangstelling voor grafische en objectkunsten van M.C. Escher. Het geheel aan modellen en informatieve werk- en instructieboek is opgenomen in een stevige kartonnenmap.

De kartonnen reeds uitgestanste vlakke modellen zijn licht voorgevouwen om direct aan de slag te gaan om er in een handomdraai mooie driedimensionale objecten van te maken, die wel op enkele plekken met lijm op de aanwezige kartonnen lipjes voor stevigheid vastgeplakt moeten worden. De aanwijzingen in de praktische handleiding zorgen voor een tevreden verloop van het vouw- en plakwerk.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (66a) - 2 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (66a) - 3 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (66a) - 4
Een voorbeeld van een model uit de educatieve map “M.C. Escher Caleidocyclus”.

Voor men aan de slag gaat is het aan te bevelen om te modellen vooraf te onderzoeken op de vorm, kleur, decoratie en hun samenhang met het werk van M.C. Escher. Met deze uitgave uit het jaar 1978 (de eerste druk en natuurlijk ook met de latere heruitgaven) kan iedereen de scheppende geheimen van Escher ontsluieren door met zijn ontwerpen te spelen. (Wordt vervolgd).

ISBN 90-6210-081-3, “M.C. Escher Caleidocyclus”, Doris Schattschneider en Wallace Walker, Andreas Landshoff Productions, 1978, 48 pagina’s (info- en werkboek) en 17 gekleurde bouwmodellen.


Gerelateerde artikelen