Verwondering in de kunst op de 69e editie van BRAFA

14 juni 2024

In de expositiehallen 3 en 4 van Brussels Expo vond rond eind januari van dit jaar de toonaangevende Kunstbeurs BRAFA plaats. Met een aantal van 132 galeries en organisaties bracht deze 69e editie kunst op hoog niveau in perfect ingerichte presentaties. Voor de kunstliefhebber was de goed verzorgde catalogus beschikbaar.

Verwondering in de kunst op de 69e editie van BRAFA

BRAFA Art Fair Brussel

BRAFA kreeg in 2024 een surrealistische toets mee van de organisatoren vanwege de viering van het 100-jarig bestaan van de surrealistische kunststroming. Ook het 30e herdenkingsjaar van het overlijden van de Belgische schilder Paul Delvaux (1897-1994) gaf BRAFA Art Fair een bijzonder kunstzinnig tintje. Stichting Paul Delvaux was eregast op deze editie van BRAFA en bood bezoekers in een klein tijdelijk ingericht museum een overzicht van de belangrijkste fasen in de creatie van de kunstenaar aan de hand van een overzicht met een vijftiental werken en een typische aankleding met objecten uit het oeuvre van Delvaux.

Bovendien waren bij verschillende standhouders een dertigtal werken van Delvaux te ontdekken met terugkerende thema’s die de grootmeester na aan het hart lagen, zoals de vrouwen, treinen, stations, scènes uit de antieke oudheid en de aanwezigheid van skeletten. De aandacht voor de surrealistische beweging BRAFA Art Fair was zichtbaar door een kunstproject van een spoorrails vanaf de vloer, die eindigde in een wolk die was bevestigd aan het plafond bij de doorgang naar beide expohallen en door het exposeren van een origineel exemplaar van het beroemde “Manifeste du Surréalisme” van André Breton, dat dateert uit 1924. BRAFA Art Fair is een geweldig mooie en aantrekkelijke kunstbeurs.


Gerelateerde artikelen