Voor Dalí-liefhebbers is er heel goed nieuws uit Steinau

24 september 2024

Geheel onverwachts kwam er bij ons goed nieuws binnen over de grote expositie in het Museum Brüder Grimm-Haus in het stadje Steinau an der Strasse, onder de titel “Salvador Dali: Leben und Werk”. De aanhoudende belangstelling voor de expositie heeft het museum in samenwerking met de organisatoren te doen besluiten om als einddatum van de expositie, met meer dan 500 stukken, nu vast te zetten op zondag 17 november a.s. De opstellingen geven een beeld van Dalí’s gehele creatieve scheppingsperiode vanaf de kindertijd tot aan het overlijden van één van de meest besproken kunstenaars van de 20e eeuw.

Voor Dalí-liefhebbers is er  heel goed nieuws uit Steinau

Museum Brüder Grimm-Haus

Salvador Dalí (1904-89) is waarschijnlijk één van de meest besproken schilders van de 20e eeuw. Door zijn zelfdramatisering verdeelde hij de kunstwereld in voor- en tegenstanders van zijn kunstwerken. Het is ook vrijwel zeker dat veel van Dalí’s belangrijkste werken qua design en originaliteit van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Het was zijn bedoeling om droomscènes te schilderen die absurde motieven tonen die niet zo kunnen zijn, maar die dankzij de hoge mate van realistische weergaven als “levensecht” lijken te verschijnen.

Voor Dalí-liefhebbers is er  heel goed nieuws uit Steinau - 2 Voor Dalí-liefhebbers is er  heel goed nieuws uit Steinau - 3 Voor Dalí-liefhebbers is er  heel goed nieuws uit Steinau - 4

Museum Brüder Grimm-Haus, Brüder Grimm-Haus-Straβe 80, D-36396 Steinau an der Straβe, www.brueder-grimm-haus.de.

ISBN 978-3-7319-1406-8, "Salvador Dalí: Leben und Werk", Michael Imhof, Michael Imhof Verlag, 2024, 272 pagina's. Het prachtige kunstboek is tevens te koop in het museum in Steinau an der Straβe.


Gerelateerde artikelen