Voor fans van illusies heeft Florence het illusiemuseum

15 september 2024

De unieke en historische stad Florence, in het Italiaanse Firenze, heeft inmiddels ook een fascinerend, leuk, uitdagend en verrassend museum met visuele en optische illusies als hoofdthema. Bezoekers zijn welkom in het historische pand vol meeslepende illusies in een permanente tentoonstelling op een vloeroppervlakte van ruim 600 m² waar fascinerende illusies, wetenschappelijke uitvindingen en kunst uit de vak- en interessegebieden natuurkunde, wiskunde, psychologie en optica zijn samengekomen.

Voor fans van illusies heeft Florence het illusiemuseum

Museo Delle Illusioni in Firenze.

Er worden mysterieuze kunstwerken en klassieke raadsels getoond. De uitzonderlijke educatieve ervaring wordt verrijkt door interactieve opstellingen waarbij bezoekers gaan tekenen met licht, schaduwen creëren en onvergetelijke momenten in de wereld op zijn kop ervaren. Alle bekende vormen van optisch bedrog en visuele illusies zijn zichtbaar. Al direct bij de start van de loop- en ervaringsroute komen we meerdere hologrammen tegen.

Voor fans van illusies heeft Florence het illusiemuseum - 2 Voor fans van illusies heeft Florence het illusiemuseum - 3

Bezoekers die twijfelen over de werking van een of andere uitvinding, of ongelooflijke verhalen willen horen over kunst en geschiedenis, zich in wetenschappelijke kennis wensen te verdiepen of een foto willen maken, kunnen altijd medewerkers van het museumteam aanspreken. De expositie wordt regelmatig voorzien van nieuwe opstellingen. Ook is het museumgebouw een bezoek waard.

Museo Delle Illusioni, Borgo degli Albizi 29, I-50122 Firenze, www.museumofillusions.it.