Voorbereiding gestart voor het ISU-Wereldcongres 2025

24 juli 2024

De organisatie van het 25e Wereldcongres van de International Stereoscopic Union - ISU is in handen gegeven van het bestuur van de NVvS - Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie en als locatie is gekozen voor het WICC - Wageningen International Congress Centre. De locatie was in 1975 de plaats waar de oprichting van de ISU plaatsvond. In 2025 worden daarom met de deelnemers twee jubilea gelijktijdig gevierd in de periode van 18 t/m 25 augustus in Wageningen. Voor informatie raadpleeg de site https://2025.isu3d.org.

Voorbereiding gestart voor het ISU-Wereldcongres 2025

NVvS - Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie

In Stereoscopy 137 geeft president van de ISU, Dennis Boersma, in stereoscopische beelden een overzicht van de locatie met de projectiezaal en sfeerbeelden voor een gezellig verblijf tijdens het ISU-congres. Ook de congresmanager Ernest van Loon stelt zich voor in de uitgave Stereoscopy. Hermine Raab beschrijft haar 3D-belevenissen tijdens haar deelname aan het vorige ISU-Congres in Japan. Van bijzondere waarde is de leerzame bijdrage van David Pizzanelli over het realiseren van lenticulaire 3D-beelden met behulp van AI.

Voorbereiding gestart voor het ISU-Wereldcongres 2025 - 2

De nieuwste uitgave van het 3D-Bulletin (229) toont op de titelzijde een anaglyfenfoto van een oorspronkelijke stereoscopische opname van een zandverstuiving in Soesterberg gemaakt door het toepassen van een infrarood-opnametechniek. Ook in deze uitgave is melding gemaakt van het komende ISU-Wereldcongres 2025 en bevat het Bulletin sfeerfoto’s uit Japan.

Naast diverse verslagen van activiteiten tijdens de verenigingsdagen en een verslag van de jaarvergadering krijgen de leden en lezers van het Bulletin 3D-foto’s te zien in artikelen over het erfgoed aan 3D-foto’s, een bericht over de activiteiten van het NVvS-project Erfgoed en veel 3D-anaglyfenplaatjes van de zogenoemde fantogrammen in een interessante bijdrage van Theo van Dam. Voor het digitaal realiseren van 3D-shows zijn nieuwe versies van bestaande softwareprogramma’s beschikbaar gekomen. Wij (redactie OF) zorgden voor een bijdrage in het Bulletin over een boek met veel informatie over stereoscopische bioscoopfilms.


Gerelateerde artikelen