Wonderlijke werelden in het museum Escher in Het Paleis

29 augustus 2024

Tot en met 15 september 2024 zijn nog te bewonderen de kunstwerken van Maura Biava en de resultaten van en het vervolg op de bijzondere vondst van Joris Escher. De Italiaanse kunstenaar Maura Biava was op jonge leeftijd al nieuwsgierig naar de wereld om haar heen, een eigenschap die ze deelt met M.C. Escher. Voor haar fotografie, tekeningen en keramisch werk haalt ze inspiratie uit de natuur en wiskunde. In de expositie in Escher in Het Paleis toont ze drie werken van haar onderwaterfotografie, nieuw keramisch werk en de fotografie die daaruit voortgekomen is en een serie werken op papier.

Wonderlijke werelden in het museum Escher in Het Paleis

Museum Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag.

Haar werk is verdeeld over verschillende zalen waarin bezoekers kennismaken met de unieke en verwonderlijke werken van M.C. Escher. Een bijzondere vondst van Joris Escher leidde tot de uitgebreide ontdekkingstocht naar het leven en werk van zijn oudoom Maurits Cornelis Escher. Joris komt in de nalatenschap van zijn familie een Chinese lakdoos met ivoren puzzels tegen.

Wonderlijke werelden in het museum Escher in Het Paleis - 2 Wonderlijke werelden in het museum Escher in Het Paleis - 3 Wonderlijke werelden in het museum Escher in Het Paleis - 4

Verborgen onderin vindt hij tekeningen van de hand van Maurits en diens vader. Deze zijn nu voor het eerst in Escher in Het Paleis onder de titel “Escher worden” voor bezoekers tentoongesteld. En dat alles in de directe omgeving van het grafisch oeuvre van Escher. Voor de jeugd is weer een nieuwe 3-talige speurtocht samengesteld.

Museum Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag, www.escherinhetpaleis.nl.


Gerelateerde artikelen